Tikka Masala

Masala

Kylling eller Lam masala er en deilig og populær rett som opprinnelig kommer fra det indiske subkontinentet, men som nå har blitt en stift i mange deler av verden.

For å lage chicken tikka masala, marinerer du først små biter av beinfritt kyllingkjøtt i en blanding av yoghurt og krydder.

Kyllingen blir deretter kokt i en tandoor-ovn, som gir den en unik røkt smak og en litt svidd tekstur.

Når kyllingen er ferdigkokt, blir den deretter kokt forsiktig i en kremet tomatsaus som er smaksatt med en rekke krydder, inkludert spisskummen, koriander og gurkemeie. Sausen er vanligvis rik og fløyelsaktig, med et hint av sødme som kommer fra bruk av fløte og honning.

Allergiveieledning – 1,2

*Allergiveieledning – 1. Melk, 2. Nøtter, 3. Egg, 4. Sennepsfrø (mustard),
5. Skalldyr (shellfish), 6. Gluten (hvetemel) – Alle retter inneholder hvitløk